Öka försäljningen i butik med rätt ljud, ljus och butiksinredning.

Ett spännande uppdrag att få vara med och skapa en miljö i en butik som ska få kunderna att handla mer. Det låter nästan lite fult och omoraliskt men tanken är att vi genom att få fram en bra ljudmiljö i kombination med innovativ butiksinredning ska få kunden att trivas i butiken och på så sätt trigga olika köpsignaler. Det handlar inte bara om att spela rätt musik eller att ha ren inredning utan vi måste placera inredning och ljudkällor sam ljuskällor på ett sådant sätt att man mer eller mindre styr kunden till köp. Det är ett väldigt spännande experiment och det är otroligt roligt att få vara en del av detta.

Ljud planeras och installeras av soundscape.nu och butiksinredningen köps in från saljdaag.com. Intention AB ( Säljdag) har lång erfarenhet och har många innovativa lösningar för exponering av varor.

Under första veckan i september kommer butiken i fråga hålla stängt så att vi kan arbeta snabbt och effektivt för att redan andra veckan ha allt ljud och butiksinredning på plats.

Det är svårt att A/B testa en butik men vi kommer jämföra resultatet med året innan samt andra månader som har lika mycket soltimmar och regntimmar för att få fram ett så rättvist resultat som möjligt. Enligt de beräkningarna som har gjorts av oss tidigare förväntar vi oss en ökning på 35% på den totala försäljningen.

Jag kommer att återkomma längre fram med resultatet. För att inte påverka resultatet av vårt experiment är det därför hemligt vilken butik det gäller och för att ni inte ska ge er ut och leta reda på en butik som håller stängt första veckan i september avslöjar jag inte heller i vilken del av världen den finns.

Det ska dock bli väldigt spännande att se om rätt ljudlandskap, rätt butiksinredning och rätt ljus kan påverka kunder att köpa mer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>