Hur mycket låter en takläggare i Göteborg

Är detta verkligen en relevant fråga? Varför just i Göteborg? Kan det verkligen spela någon roll hur mycket en takläggare låter?

Göteborgs stad ställer krav på bullernivån för hantverkare och takläggare.

Göteborg är en stad som växer men det är också en relativt gammal stad och för att bevara staden i dess fina skick måste man även renovera och reparera. När man ska göra om något måste man såklart först ta bort det gamla som varit. När det handlar om att utföra arbeten utomhus som att byta tak eller renovera fasaden kan det innebära en relativt hög ljudnivå för de boende i närheten.

En politiker i Göteborgs stad har därför lagt fram ett förslag på att reglera den högst tillåtna ljudnivån för att inte invånarna i staden ska bli allt för störda.

För en takläggare i Göteborg skulle ett sådant förslag innebära att ett arbete tar många gånger längre tid vilket i slutändan innebär att kunden får betala mer för det utförda arbetet. Det finns ungefär 20 aktiva takläggare i det berörda området och frågan är då vem som vågar ta fullt betalt för tiden de lägger ner. En drastisk förändring av det totala priset i kommande offerter kan innebära förlorade kunder.

Hantverkare och takläggare i  hela Sverige.

Även andra hantverkare och takläggare har gått ihop med en namninsamling för att försöka stoppa ett sådan här förslag. Det är högst osannolikt att ett sådant här över huvud taget ska få fäste och beslutas om men många väljer att ta det säkra före det osäkra och går emot detta eventuelle förslag. Argumenten är många men det är många som menar på att det inte går att slå i en spik utan att det låter. Det säger sig självt att det inte kommer att bli så här enligt mig men man kan aldrig veta.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>