Hur låter solen?

Man brukar ofta prata om ljud och ljus. Men hur låter ljus? för att ta reda på det måste man ju först bestämma vad som är ljus. För att göra det extremt enkelt i detta nyhetsinlägg utgår vi från solen som är vår första kända ljuskälla. Jag har aldrig hört hur solen låter man kan konstatera att ljuset påverkar även upplevelsen av ett ljudlandskapet och indirekt hälsan hos oss människor.

tidigare utsagor och gjort det sagt att ljus inte påverkar ljud men utifrån egna antaganden och teorier har jag kommit fram till att det faktiskt påverkar ljudet. Detta är såklart itne vetenskapligt bevisat i detta nu men utifrån de teser jag har haft har jag kommit fram till detta. För att underlätta för dig att förstå får du nu ett exempel på när det är en märkbar påverkan.

Jag tar dig tillbaka till TVn och vi sätter oss för att kolla på en film. Det är sommar och väldigt ljust ute och rummet är därmed också ljust. Vi både hör och ser tvn bra men när vi drar för markiserna och persiennerna skärps våra sinnen och vi upplever ljudet allt tydligare.

Testa detta när du kommer hem och meddela mig om du kommer fram till något annat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>